Home | Prijs Chow Chow: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Chow Chow: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kopen van een nieuwe hond doe je natuurlijk niet eventjes en een Chow Chow al helemaal niet, want het is een heel duur ras. Daarnaast komt er ook nog een hoop bij kijken. Extra kosten waar je misschien nog niet aan had gedacht, maar die wel belangrijk zijn.

Als je een Chow Chow wil kopen, moet je er dus zeker van zijn dat je het financieel gezien aan kunt. Je moet namelijk ook goed voor je hondje zorgen! Je leest hier alles dat je moet weten over de prijs van een Chow Chow en waar je verder ook nog rekening mee moet houden.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Chow Chow nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Chow Chow!

Zoveel betaal je minimaal voor een Chow Chow

Hoeveel je minimaal betaalt voor een Chow Chow hangt af van de plek waar je hem koopt. Zo kun je je hond kopen via Marktplaats, maar je kunt ook naar een fokker gaan. Via Marktplaats betaal je meestal het minste. Dat komt omdat deze niet aan is gesloten bij een rasvereniging en dus ook niet aan bepaalde eisen moet voldoen.

Hierdoor kost een Chow Chow puppy zo’n €1200,-. In principe is er niets mis met het kopen van een puppy via Marktplaats, maar je moet wel zeker weten dat je de verkoper kunt vertrouwen en dat hij de juiste intenties heeft. Er zijn namelijk genoeg mensen actief die niets geven om de gezondheid van hun honden.

Ze fokken zoveel mogelijk en het maakt ze niets uit als de honden ziek worden, want dat verzwijgen ze gewoon. Uiteindelijk zit jij dan met een zieke hond en moet je hem misschien na een jaar alweer in laten slapen. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Bovendien kan het ook wel verdacht zijn als een verkoper zo weinig vraagt voor zijn puppy, want er zijn genoeg mensen die er meer voor zullen betalen.

Voor- en nadelen

Het grote voordeel van je Chow Chow kopen via Marktplaats is dus dat je er relatief gezien minder voor betaalt. Bovendien is er op Marktplaats ook een ruimer aanbod waardoor de kans dat jij al snel een Chow Chow in huis hebt een stuk groter is. Dat is natuurlijk ideaal.

De reden dat je via Marktplaats minder geld hoeft te betalen, is omdat de verkoper waarschijnlijk niet aan is gesloten bij een speciale rasvereniging. Hij hoeft dus geen lidgeld te betalen, geen DNA profielen en stambomen aan te vragen, en geen gezondheidsonderzoeken te laten doen. Hierdoor weet je dus ook minder zeker of je hond wel gezond is.

Bovendien hoeven zijn honden niet aan de strenge gezondheidseisen te doen waar de honden van een erkende fokker wel aan moeten voldoen. Bovendien hebben de honden van thuisfokkers soms wel elk half jaar een nestje. Bij een erkende fokker is dat niet, want dat is niet goed voor de moederhond.

Let op: Het kopen of adopteren van een Chow Chow (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Chow Chow Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zoveel betaal je maximaal voor een Chow Chow

Je kunt dus ook kiezen om je Chow Chow te kopen bij een erkende fokker. Je betaalt dan dus wel echt de hoofdprijs en bij de Chow Chow is het ook zeker de hoofdprijs. Een puppy kan namelijk wel €1900,- kosten. Dat is natuurlijk niet niks, maar op zich is het ook wel logisch. De fokker doet het namelijk niet voor het geld, maar echt omdat hij van zijn dieren houdt en specifiek van het ras de Chow Chow. Er gaat dan ook veel tijd en geld zitten in het opvoeden en verzorgen van het nestje en de kosten daarvoor moeten natuurlijk wel betaald worden. Als een fokker echter meer vraagt dan €1900,- dan kun je beter verder kijken. Hij vraagt dan namelijk echt te veel geld.

Een ander nadeel van het kopen van je hond bij een erkende fokker is dat er meestal een redelijk lange wachtlijst is, waardoor het kan zijn dat je even moet wachten voordat je je Chow Chow mee naar huis mag nemen. Dat is echter wel met een goede reden, want zoals hierboven al wordt vernoemd is het niet gezond voor een hond als ze snel na elkaar zwanger raakt.

De voordelen van een erkende fokker

Het kopen van je hond bij een erkende fokker heeft natuurlijk een hele hoop voordelen, anders zou je er niet zoveel voor betalen. Je weet dus zeker dat je puppy helemaal gezond is, want je fokker laat zijn honden regelmatig testen en kijkt goed naar de stambomen.

Helemaal zeker weten doe je het natuurlijk nooit, want er kan van alles gebeuren, maar de fokker gaat heel zorgvuldig te werk zodat dit zoveel mogelijk voorkomen kan worden. Daarnaast moeten ze ook allerlei tests laten doen waarbij er gekeken wordt naar erfelijke afwijkingen en doen ze regelmatig mee met shows waarin hun Chow Chow’s getoetst worden.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Chow Chow

Overweeg je een Chow Chow te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Chow Chow Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

Deze kosten mag je niet vergeten

Heel leuk, zo’n Chow Chow puppy, maar dan ben je er helaas nog niet. Bij de aanschaf van een puppy komt namelijk nog veel meer kijken. Zo moet je ongeveer €50,- betalen voor de inenting en registratie en dan nog eens zo’n €350,- voor een sterilisatie en een castratie €200,-.

Daarnaast is het ook verstandig om met je Chow Chow meteen op puppytraining te gaan, want het kan nog wel eens een flinke klus worden om je hond te trainen. Dit kost ook zo’n €150,-. Tot slot moet je natuurlijk ook nog andere spullen kopen voor je hond zoals een bench en een mand om in te slapen, een riem om hem uit te laten, speeltjes om mee te spelen en bakjes om uit te eten en drinken.

De rest van zijn leven

Na deze kosten ben je er nog steeds niet. Je zit namelijk de rest van het leven van de hond vast aan deze kosten. Je moet namelijk altijd voer voor hem blijven kopen.

Ook moeten de spullen soms vervangen worden wanneer ze verslijten, zoals de slaapmand, de speeltjes of de riem. Tot slot zul je ook van tijd tot tijd naar de dierenarts moeten gaan voor een check of wanneer je hond echt ziek is en de dierenarts kost veel geld. Wees er dus altijd zeker van dat je een Chow Chow kunt onderhouden voordat je er eentje koopt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Chow Chow?

Bekijk dan het Chow Chow Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Chow Chow wilde weten in één compleet e-book!”

Chow Chow Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Chow Chow!

  • Wil je een Chow Chow kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Chow Chow zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Chow Chow trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Chow Chow de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Chow Chows en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Chow Chow Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Chow Chow Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Chow Chow Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!