Home | Witte Chow Chow: ontdek deze geweldig mooie hond in het wit (uitgebreid artikel)

Witte Chow Chow: ontdek deze geweldig mooie hond in het wit (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Chow Chow staat bekend als een hond met een goudbruine vacht, machtige manen en een compact postuur. Hierdoor heeft hij een hele indrukwekkende verschijning die hoofden op straat laat draaien omdat ze nog iets langer willen kijken naar deze prachtige hond.

Dit ras behoort tot één van de oudste rassen ter wereld, dus het is eigenlijk een wonder dat hij vandaag de dag nog bestaat. Het beeld dat de meeste mensen van de Chow Chow hebben, klopt echter niet helemaal. Hij heeft vaak wel een bruine vacht, maar deze kan ook in allerlei andere kleuren voorkomen. Zo heb je bijvoorbeeld ook een witte Chow Chow.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Chow Chow nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Chow Chow!

Verschillende kleuren Chow Chow

De vacht van de Chow Chow kan verschillende kleuren hebben. De kleur die het meeste voorkomt is dus bruin, maar andere kleuren die ook regelmatig voorkomen zijn crème, rood, blauw, zwart en dus ook wit. Wat opvallend is voor de Chow Chow, is dat hij altijd maar één kleur in zijn vacht heeft.

Je zult dus nooit een Chow Chow tegenkomen die vlekken heeft of die bijvoorbeeld wit en bruin van kleur is. Waar sommige hondenrassen nog wel eens een Urajiro hebben, heeft de Chow Chow dit dus ook niet. Bij een Urajiro heeft de hond een witte borst, een witte snuit en zijn de plekken bij zijn buik, de binnenkant van zijn poten en de onderkant van zijn staart ook wit van kleur. Het kan echter wel zo zijn dat de dijbenen en de buik iets lichter van kleur zijn, maar bij een witte Chow Chow gaat dat dus niet.

De witte Chow Chow

Een witte Chow Chow zie je niet heel erg vaak en dat is eigenlijk zonde, want het is een hele mooie variant van dit ras. Hij is over zijn hele lichaam wit van kleur en heeft geen afwijkingen of andere tinten in zijn vacht. Zoveel verschillende tinten wit zijn er namelijk niet. Als je op zoek bent naar een witte Chow Chow, dan kun je het beste contact opnemen met een rasvereniging.

In Nederland heb je bijvoorbeeld de Chow Chow vereniging Holland en de Nederlandse Chow Chow Club. Zij houden zich bezig met de gezondheid van dit ras in Nederland en hierbij hebben ze ook contact met verschillende fokkers in ons land. Als iemand van hen dus een witte Chow Chow heeft waar hij wel eens mee fokt, dan is dit bekend bij de vereniging.

Wanneer je dan contact met de vereniging opneemt, kunnen zij jou wellicht weer in contact brengen met de fokker met een witte Chow Chow. Zo wordt het voor jou een stuk gemakkelijker om een witte Chow Chow puppy te vinden.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Chow Chow wordt ook uitgebreid behandeld in Chow Chow Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het verschil tussen een witte Chow Chow en de andere kleuren

Zit er dan ook verschil tussen de witte Chow Chow en de andere Chow Chow’s? Nou, op het grootste en duidelijkste verschil na, namelijk de kleur, niet. Het enige verschil is dus dat de witte Chow Chow wit van kleur is en dat de andere Chow Chow’s een andere kleur hebben. Verder zijn de karakters van de honden hetzelfde en kosten ze allemaal even veel geld. 

De verzorging van de witte vacht

Uiteraard is het hartstikke belangrijk om de mooie witte vacht van de Chow Chow goed te verzorgen. Zo’n witte vacht is natuurlijk hartstikke mooi, maar heel praktisch is het niet. Als je hond vies is, zie je dat namelijk meteen. Dat staat natuurlijk niet zo mooi en nog belangrijker: voor het beestje is het ook niet fijn. Het is daarom belangrijk dat je je witte Chow Chow regelmatig wast. Aan de ene kant is zo’n witte vacht ook wel handig, want dan zie je meteen wanneer hij weer toe is aan een nieuwe wasbeurt.

Natuurlijk hoef je niet te wachten tot je hond vies is, maar je kunt hem ook al eerder wassen als je denkt dat dat nodig is. Als je samen met je Chow Chow in een bos of een ander natuurgebied hebt gewandeld, is de kans groot dat je hond daarna in bad moet. Zeker wanneer het buiten wat kouder is en het veel regent, kan je hond al snel vies worden buiten.

Wassen

Als je dan je Chow Chow gaat wassen, kun je dit het beste even onder de douche doen. Je moet dan het water op kamertemperatuur zetten en een goede hondenshampoo gebruiken die ook echt doordringt tot op de huid. Over het algemeen vinden Chow Chow’s het niet heel fijn om gewassen te worden, maar ze maken er ook geen drama van. Met zo’n dikke vacht kan het alleen wel even duren voordat hij weer helemaal droog is.

Borstelen

Naast een wasbeurt van tijd tot tijd is het ook erg belangrijk dat je je Chow Chow minstens één keer in de week borstelt. Dankzij zijn dikke vacht en redelijk lange haren kan hij namelijk al snel last krijgen van klitten. Dit doet erg pijn als deze er niet op tijd uit worden geborsteld.

Je kunt hiervoor het beste een speciale honden borstel gebruiken. Een normale borstel kan namelijk niet zo goed de onderlaag van de vacht borstelen. Borstel wel je hond buiten, want zo voorkom je heel gemakkelijk dat je hele huis onder de hondenharen komt te zitten.

Leer alles over jouw lieve Chow Chow

Wil je álles leren over jouw Chow Chow? Bekijk dan ook het Chow Chow Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond.

Klik hier om het boek te bekijken

Checken

In zo’n lange vacht blijft natuurlijk ook van alles hangen, vooral wanneer jullie buiten zijn wezen wandelen of wanneer je Chow Chow buiten heeft gespeeld. Gelukkig valt het bij een witte vacht redelijk goed op wanneer er blaadjes, takjes of insecten in zijn blijven hangen, maar het is wel belangrijk om nog altijd even goed te checken of de vacht van je Chow Chow wel helemaal schoon is.

Een doffe vacht

De vacht van de Chow Chow hoort er mooi uit te zien en te glanzen. Als dat niet het geval is en hij ziet er dof uit, dan kun je het beste even naar de dierenarts gaan. Dit kan er namelijk op wijzen dat je hond ziek is of last heeft van een bepaalde aandoening. Dit uit zich namelijk vaak op de vacht waardoor deze er minder mooi uit gaat zien.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Chow Chow?

Bekijk dan het Chow Chow Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Chow Chow wilde weten in één compleet e-book!”

Chow Chow Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Chow Chow!

  • Wil je een Chow Chow kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Chow Chow zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Chow Chow trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Chow Chow de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Chow Chows en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Chow Chow Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Chow Chow Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Chow Chow Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!