Home | Ontdek de soorten en kruisingen van de Chow Chow

Ontdek de soorten en kruisingen van de Chow Chow

⏱ Leestijd: 5 minuten

Als je graag een chow chow uit wil gaan zoeken, dan kun je kiezen tussen twee verschillende soorten. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een kruising van een chow chow. Dit ras wordt dan gemixt met een ander ras. Lees snel verder voor de verschillende soorten en kruisingen waar je uit kunt kiezen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Chow Chow nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Chow Chow!

Twee soorten chow chow

Je hebt twee verschillende soorten chow chow. Qua innerlijk zijn ze precies hetzelfde. Het verschil zit hem namelijk in het uiterlijk van de honden. Je kunt kiezen voor een chow chow met een lange vacht of een korte vacht. De meest voorkomende soort is de chow chow met de lange vacht. Deze is steil en staat alle kanten op, waardoor de hond een zachte teddybeer achtige uitstraling krijgt.

De chow chow met de korte vacht komt veel minder vaak voor. Deze glad is een stuk gladder en staat ook alle kanten op. Allebei de vachttypen hebben een onderlaag die dicht behaard is. In principe is iedere effen kleur toegestaan voor dit ras, maar zwart of rood komt het meeste voor. Het is verstandig om de vacht regelmatig te borstelen zodat het dode haar verwijderd kan worden.

Kruisingen met de chow chow

Al heel lang worden er verschillende hondenrassen met elkaar gemixt en dat is natuurlijk met de chow chow precies hetzelfde. De chow chow is al een heel oud hondenras en werd dus ook al vaak gemixt. De puppy heeft dan uiterlijke en innerlijke kenmerken van allebei zijn ouders. In de lijst hieronder zie je de verschillende kruisingen met de chow chow waar je uit kunt kiezen.

De chow pit

Als je de chow chow mixt met de Amerikaanse pitbull terriër, dan krijg je de chow pit of de pitchow. Deze hond heeft de korte vacht van de pitbull, maar de mooie bruine kleur van de chow chow. Een chow pit kan ook verschillende kleuren hebben, wat een chow chow niet heeft. Verder lijkt hij qua uiterlijk ook meer op de chow chow dan op de Amerikaanse pitbull terriër. Hij is dan ook iets groter dan de gemiddelde chow chow. Wel heeft deze kruising ook de blauwe tong die kenmerkend is voor de chow chow.

De chow pit is een hele speelse hond. Hij vindt het heerlijk om met speeltjes te spelen of om lange wandelingen te maken met zijn baasje. Ook met kinderen kan hij goed overweg. De pitbull kan een redelijk agressieve uitstraling hebben, maar door dit ras de mixen met de chow chow krijg je een hond die er vooral heel lief uit ziet.

De labchow

De labchow is een mix tussen de chow chow en de labrador retriever. De labrador is zo’n beetje het meest populaire hondenras dat je maar kunt vinden. Het is een echte gezinshond en wanneer je hem mixt met de chow chow krijg je een hele speciale hond. Hoe de labchow er precies uit ziet, kun je van tevoren niet zeggen.

Sommige hebben namelijk de lange haren geërfd van de chow chow, maar er zijn ook mixen die zoals de labrador juist korte haren hebben. De honden hebben wel allemaal een zachte vacht die je goed moet verzorgen. Over het algemeen krijg je een hond die het lange gezicht van de labrador heeft, maar de fluffy vacht van de chow chow heeft gekregen.

Deze mix is redelijk kalm waardoor hij een goede familiehond is. Daarnaast is hij ook heel geschikt om te gebruiken als waakhond. Dit heeft hij wellicht van zijn chow chow ouder, die ook meteen begint te blaffen wanneer er onbekende mensen op zijn terrein komen. Het zijn redelijk grote honden die zo’n dertig kilo wegen.

Ze vinden het fijn om veel buiten te zijn en om veel te bewegen. Zorg dus dat je hond genoeg ruimte heeft om te spelen of om actief bezig te zijn. Gemiddeld wordt de labchow tussen de negen en de twaalf jaar oud.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Chow Chow (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Chow Chow Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De chusky

De husky is van zichzelf natuurlijk al een prachtige hond, maar wanneer je hem mixt met de chow chow krijg je een hond die misschien nog wel iets mooier is. De mix van de husky en de chow chow wordt ook wel de chusky genoemd. Qua bouw lijkt hij vooral op de husky: groot, driehoekige kleine oren die overeind staan en redelijk groot.

Ook de kop van de mix lijkt vooral op die van de husky. Hij heeft van zichzelf al een dikke vacht, maar als je hem mixt met de chow chow wordt de vacht nog dikker en langer. Let er dus op dat je deze goed moet verzorgen. Deze kan verschillende kleuren hebben, maar heeft vaak en mix van een bruine en witte kleur.

Deze mix is erg intelligent, vindt het leuk om te spelen en is erg beschermend over zijn gezin. Ze kunnen het prima vinden met andere honden, zolang ze dit maar goed aangeleerd hebben toen ze nog een puppy waren. Omdat de husky en de chow chow vroeger allebei werkhonden waren, hebben ze veel energie en dus veel beweging nodig.

De kruising kan wel zo’n dertig kilo wegen. De chusky wordt ook wel de chow-husky, de chowski of de husky chow genoemd.

De chow pei

De chow chow en de Chinese shar-pei zijn allebei rassen die bekend staan om hun fysieke kenmerken. De chow chow staat natuurlijk bekend om zijn leeuwachtige uiterlijk en de Chinese shar-pei staat vooral bekend om zijn huid met vele rimpels. De mix van deze twee rassen lijkt meer op de Chinese shar-pei dan op de chow chow.

Hij heeft namelijk redelijk korte haren en de kenmerkende rimpels van het Chinese ras. Dat wil niet zeggen dat elke chow pei zo is, want er zijn ook kruisingen die juist wel een lange, zachte vacht hebben.

Deze mix heeft veel beweging nodig en houdt van een actief leven. Het zijn middelgrote honden die zo’n vijftig centimeter groot kunnen worden en ruim 25 kilo kunnen wegen. Hij kan wel vijftien jaar oud worden, maar helaas hebben ze ook wel eens last van erfelijke ziektes zoals entropion. Het ooglid van de hond krult dan naar binnen.

De chow hound

Als je de chow chow mixt met de basset hound, dan krijg je de chow hound. De basset hound is een lieve en aanhankelijke hond met hele korte pootjes en lange flaporen. Het is de ideale gezinshond en dat is deze mix gelukkig ook. Over het algemeen kunnen ze heel goed overweg met kinderen. Het is een slimme en vriendelijke hond die echt je maatje kan zijn.

Het is een redelijk kleine hond, net als de basset hound. De vacht lijkt wel meer op die van de chow chow, want hij is heel lekker zacht. Hij kan bruin zijn of bruin gestreept en het is belangrijk dat je de vacht regelmatig verzorgt. Over het algemeen krijgt deze mix niet de korte en platte kop van de chow chow. Gemiddeld wordt de chow hound zo’n veertien jaar oud.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Chow Chow

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Chow Chow? Bekijk dan ook het Chow Chow Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

De chow shepherd

Door de chow chow te kruisen met de Duitse herder, krijg je de chow shepherd. De Duitse herder is een bekend hondenras en wordt vaak gebruikt bij de politie en bij het leger als werkhond. Het is een heel loyaal ras die je goed kunt trainen. Het is echt een familiehond die zijn gezin goed wil bewaken.

De chow shepherd is hierdoor een hele intelligente hond. Hij is wel een beetje gereserveerd en vindt niet zomaar iedereen leuk. Het is echt een onafhankelijke hond.

Verder is de chow shepherd een beschermend dier, net zoals zijn Duitse herder ouder. Hij is wel iets vriendelijker tegenover mensen die hij nog niet kent. Deze mix kan goed met kinderen overweg, maar ze kunnen soms wel een kort lontje hebben. Het is misschien niet het beste huisdier voor jou als je ook nog andere huisdieren hebt.

Hij heeft een lange, dikke vacht die je goed moet verzorgen. Verder heeft hij niet heel veel beweging nodig, namelijk ongeveer een half uurtje per dag. Over het algemeen worden ze twaalf jaar oud.

De pitchow

Tot slot kun je ook nog ervoor kiezen om de chow chow te mixen met de pitbull. De Amerikaanse pitbull terriër werd vroeger gebruikt voor hondengevechten. Toen deze gevechten werden verboden, werd het ras vooral gebruikt met het jagen en als waakhond. De pitchow is hierdoor erg onafhankelijk, maar hij vindt het wel erg leuk om te spelen.

Het is echt een gezinshond en vindt het niet leuk als er onbekende mensen of honden komen. Hoe de hond er verder uit ziet, verschilt per puppy. Sommige nemen de lange vacht van de chow chow over, maar het kan ook zomaar zijn dat hij een korte vacht heeft. Ze zullen kleine kinderen wel tolereren, maar hier niet graag mee spelen.

Ze vinden het wel heerlijk om veel te kunnen bewegen en spelen. Hij past dus het beste in een huis waar ook een grote tuin bij zit om flink in rond te rennen. De pitchow heeft een brede kaak en zijn tong is long en paars net zoals die van een pitbull.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Chow Chow wilde weten in één compleet e-book!”

Chow Chow Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Chow Chow!

  • Wil je een Chow Chow kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Chow Chow zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Chow Chow trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Chow Chow de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Chow Chows en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Chow Chow Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Chow Chow Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Chow Chow Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!