Home | Een Chow Chow puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Chow Chow puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Chow Chow is natuurlijk een hele schattige hond, maar als puppy is hij misschien nog wel net even iets schattiger. Je zult er dan ook zeker geen spijt van krijgen wanneer je besluit om deze te kopen. De Chow Chow is een ideale hond voor iemand die een echte knuffelbeer wil hebben. Van dit ras wordt vaak gezegd dat hij meer op een kat lijkt dan op een hond. Ze houden er namelijk niet heel erg van om hun baasje te pleasen. Gelukkig kun je dit wel aanleren door meteen op het begin met een training te starten.

De Chow Chow is wel een pittige hond, want hij is niet erg onderdanig. Desondanks is het wel een hele leuke puppy. Maar hoe kun je eigenlijk het beste zo’n puppy kopen? Daar lees je hier alles over.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Chow Chow nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Chow Chow!

Hoe koop je een puppy?

Er zijn verschillende manieren waarop je een puppy kunt kopen. Je kunt natuurlijk een kijkje nemen bij het asiel, maar de kans dat daar een Chow Chow op je zit te wachten is redelijk klein. Je maakt dan ook het meeste kans bij een erkende fokker of via een advertentie op Marktplaats of op Facebook. Alle manieren hebben zo hun eigen voor- en nadelen.

Een erkende fokker

Een erkende fokker is altijd aangesloten bij een rasvereniging. Deze verenigingen stellen vaak hoge eisen aan hun leden. Dat is alleen maar fijn, want zo weet jij zeker dat je te maken hebt met een goede verkoper die het juiste voor heeft met zijn hondjes. Hij pluist dan ook de hele stamboom uit om er zeker van te zijn dat het nestje zo gezond mogelijk is. Het grote voordeel van het kopen van een Chow Chow via een erkende fokker is dus dat je zeker weet dat je puppy’s in goede gezondheid verkeren.

Het nadeel is echter wel dat je hier ook meteen de hoofdprijs betaalt. Dat is niet heel gek, want de fokker heeft veel onkosten bij het verzorgen van zijn honden en moet daarnaast er ook nog voor zorgen dat hij alle papieren op orde heeft. Dit kost allemaal veel geld en veel tijd. Bovendien laat hij zijn hondje niet altijd zwanger zijn omdat dit niet goed voor haar is. Hij zal daarom ook niet altijd een nestje hebben om puppy’s te verkopen. Bij een erkende fokker betaal je zo’n €1900,- voor een Chow Chow puppy.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Chow Chow puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Chow Chow Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Marktplaats

Een andere plek om een puppy te kopen, en een goedkopere plek, is Marktplaats. De prijs gaat in dit geval een stuk omlaag, namelijk richting de €1200,-. Dat is nog steeds veel geld als je kijkt naar andere hondenrassen, maar voor een Chow Chow is het best goedkoop. Veel goedkoper zul je ze dan ook niet vinden.

Het andere voordeel van Marktplaats is dat het aanbod hier veel groter is en dat je waarschijnlijk dus ook al redelijk snel een puppy in huis zult hebben. Helaas zitten er ook nadelen aan het kopen van een puppy via Marktplaats. Er zijn namelijk ook mensen op dit platform actief die je niet helemaal kunt vertrouwen. Dit zijn broodfokkers. Zij geven niets om de dieren, maar wel heel veel om hun eigen portemonnee.

Ze gaan dus fokken zonder naar de stambomen te kijken en ze geven er niks om als de puppy’s ziek zijn. Ze verkopen ze door alsof ze gezond zijn en willen gewoon geld verdienen. Hierdoor kan het dus zo zijn dat jij al op vroege leeftijd je hondje in moet laten slapen.

Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een goede fokker

Gelukkig zijn er wel een aantal dingen waar je op kunt letten om er zeker van te zijn dat je te maken hebt met een goede fokker. Stel ten eerste veel vragen aan de verkoper. Als hij ze allemaal zonder moeite kan beantwoorden en erg open is over zijn manier van fokken, dan is dat een goed teken. Het is nog een beter teken als hij ook vragen terug stelt aan jou.

Want als hij echt om zijn dieren geeft, dan wil hij er natuurlijk ook zeker van zijn dat ze op een goede plek terecht komen. Let daarnaast ook op de advertentie en wat daar in staat.

Broodfokkers zetten er namelijk meestal dingen in waarvan ze denken dat mensen ze graag willen lezen. Wees dus kritisch en ga niet blind op de advertentie af.

Leer alles over jouw Chow Chow puppy

Wil je álles weten over jouw Chow Chow puppy? Bekijk dan ook het Chow Chow Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

Je huis voorbereiden

Als je dan eindelijk een juiste verkoper hebt gevonden en je hebt je puppy uitgekozen, dan moet je natuurlijk ook nog je huis voor gaan bereiden.

Er zijn namelijk een hoop dingen die misschien wel gevaarlijk kunnen zijn voor de hond. Een puppy mag meestal niet op de trap lopen, want dat is slecht voor zijn lichaam. Zorg er dus voor dat deze geblokkeerd is. Op deze manier kan hij er ook niet af vallen. Andere gevaarlijke voorwerpen voor puppy’s zijn loszittende kabels of andere scherpe dingen.

Ook vindt een puppy het heerlijk om je sloffen, schoenen of andere spullen kapot te bijten. Ruim deze dus ook op, zodat je hond hier niet bij kan. Kijk ook eens naar je huis vanuit de ooghoogte van je hond. Je komt dan waarschijnlijk nog veel meer dingen tegen die je beter op kunt bergen.

De tuin voorbereiden

Naast het voorbereiden van je huis, moet je ook de tuin voorbereiden. Een Chow Chow, en vooral een puppy, vindt het namelijk heerlijk om in de tuin te spelen. Van origine werd de hond gebruikt als waakhond en als jachthond en als waakhond, dus er zit nog altijd een vleugje avontuur in zijn karakter. De Chow Chow staat er dan ook om bekend dat hij regelmatig probeert om te ontsnappen. Zorg er dus voor dat dit niet mogelijk is! Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat je hond vrij is van gevaarlijke spullen.

Die hoeven niet per se giftige middelen te zijn, maar het kan bijvoorbeeld ook kinderspeelgoed zijn of een opblaasbaar zwembad. De tuin moet een veilige leef- en speelomgeving zijn voor je puppy.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Chow Chow?

Bekijk dan het Chow Chow Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Chow Chow wilde weten in één compleet e-book!”

Chow Chow Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Chow Chow!

  • Wil je een Chow Chow kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Chow Chow zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Chow Chow trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Chow Chow de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Chow Chows en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Chow Chow Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Chow Chow Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Chow Chow Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!