Home | Een Chow Chow kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Chow Chow kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kopen van een nieuwe hond is zo’n beetje het leukste dat je kunt doen en al helemaal als het gaat om een Chow Chow. Alleen al de voorpret die je beleeft voordat je de puppy mee naar huis mag nemen, is onbetaalbaar. Helaas is het kopen van een puppy niet zo makkelijk als het altijd lijkt, want er zijn een hoop dingen waar je op moet letten.

Waar kun je bijvoorbeeld het beste een puppy Chow Chow kopen en waar moet je verder nog allemaal op letten? Dit is jouw ultieme gids voor het kopen van een Chow Chow.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Chow Chow nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Chow Chow!

Een Chow Chow adopteren

De meeste mensen kiezen ervoor om een puppy Chow Chow te kopen als ze besluiten dat ze een nieuwe hond willen. Dat is op zich wel logisch, want het leukste van het hebben van een hond is natuurlijk de periode dat ze nog een kleine en schattige puppy zijn. Bovendien heb je op deze manier ook het langste plezier van je Chow Chow.

Toch zijn er ook nog andere manieren om een Chow Chow te kopen. Je kunt er namelijk ook eentje adopteren! Het gaat dan dus meestal niet meer om een puppy, maar om een hond die al wat ouder is. Hij kan dan een aantal jaar oud zijn, maar hij kan ook al richting het einde van zijn leven gaan. Je geeft op deze manier de hond een tweede kans op een fijn leven. Soms gaan mensen er automatisch van uit dat het aan de hond ligt wanneer hij ter adoptie af wordt gestaan, maar meestal ligt het juist aan het baasje.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat hij gaat verhuizen en dat de hond niet mee kan, dat hij is overleden of dat hij door een andere reden niet meer voor zijn Chow Chow kan zorgen. Je kunt een hond dan naar het asiel brengen, maar je kunt hem ook ter adoptie afstaan. Dit kan via speciale websites zoals www.ikzoekeenbaas.nl en www.verhuisdieren.nl.

De voor- en nadelen van een Chow Chow adopteren

Laten we beginnen met het grootste voordeel van het adopteren van een Chow Chow: hij is al zindelijk en afgericht. Je hoeft dus zelf je hondje niet meer te trainen. Hoe fijn is dat! Zeker bij de Chow Chow kan het nog wel eens een flinke klus zijn om je hond te trainen, want het is niet echt een ras dat graag zijn baasje tevreden wil houden.

De vervelendste klus is dus al voor je gedaan. Dat scheelt je niet alleen een hoop tijd en moeite, maar ook geld. Zo’n training kan namelijk best prijzig zijn. Daarnaast betaal je meestal ook veel minder voor een Chow Chow die al wat ouder is. Zeker bij dit ras is dat niet verkeerd, want het is een heel duur hondenras. Het grootste nadeel is natuurlijk dat je hond al wat ouder is en je er dus minder lang van kunt genieten.

Let op: Het kopen of adopteren van een Chow Chow (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Chow Chow Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een Chow Chow puppy kopen

Als je toch liever een Chow Chow puppy wil kopen, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Je kunt namelijk op zoek gaan naar een erkende fokker, maar je kunt ook een hondje kopen via Marktplaats. Er zitten een aantal verschillen tussen deze twee manieren van een Chow Chow kopen en ze hebben elk zo hun eigen voordelen en nadelen.

Een erkende fokker

Het is de beste keuze om je Chow Chow te kopen bij een erkende fokker. Deze zijn namelijk aangesloten bij speciale rasverenigingen die eisen stellen aan hun fokkers en hun honden. Om lid van deze vereniging te mogen zijn, moet je dus gezonde honden hebben en op een goede manier met hen omgaan.

Het grote voordeel van zo’n fokker is dus dat je ook zeker weet dat je puppy ook in goede conditie zal zijn en dat hij helemaal gezond zal zijn. Bij een erkende fokker betaal je wel de hoofdprijs voor een puppy.

Voor een Chow Chow betaal je dan al snel €1900,-. Dit is wel echt de maximale prijs. Als een fokker dus meer geld vraagt dan dat, dan kun je beter verder zoeken naar iemand anders. Een fokker heeft ook niet altijd een nestje beschikbaar omdat hij zijn hond ook uit wil laten rusten. Dat is natuurlijk goed voor de hond, maar betekent wel dat er vaak een wachtlijst is.

Een puppy kopen via Marktplaats

Je hoeft echt niet per se naar een erkende fokker als je graag een Chow Chow wil kopen. Je kunt er namelijk ook gewoon voor kiezen om een nestje te zoeken via Marktplaats. Het grote voordeel is dat het aanbod hier veel groter is en dat je ook minder betaalt dan bij een fokker.

Je betaalt via Marktplaats namelijk eerder een bedrag van rond de €1200,-. De reden dat het hier zo goedkoop is omdat het aanbod dus groter is en omdat de verkopers niet aangesloten zitten bij rasverenigingen.

Ze hoeven dus ook geen geld uit te geven aan gezondheidsverklaringen en andere formulieren. Het grote nadeel van het kopen van een Chow Chow via Marktplaats is dat je nooit echt zeker weet met wie je zaken doet. Er zijn helaas een hoop broodfokkers actief op Marktplaats die niets geven om het welzijn van de dieren, maar gewoon geld willen verdienen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Chow Chow

Overweeg je een Chow Chow te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Chow Chow Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Chow Chow?

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten wanneer je een Chow Chow gaat kopen via Marktplaats. Zo is het verstandig om te controleren of de verkoper ook nog ergens anders nestjes te koop heeft staan. Dit wijst er al namelijk op dat het een broodfokker is, want een erkende fokker heeft altijd maar één nestje tegelijk.

Daarnaast zijn bijna elke advertentieteksten van de broodfokkers hetzelfde. Ze schrijven alleen maar op wat de lezer wil horen. Laat je dus niet verleiden door zo’n advertentietekst, maar vraag goed door bij de verkoper. Als hij rustig antwoorden geeft op jouw vragen en open is over zijn manier van fokken, dan is dat een goed teken.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Chow Chow?

Bekijk dan het Chow Chow Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Chow Chow wilde weten in één compleet e-book!”

Chow Chow Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Chow Chow!

  • Wil je een Chow Chow kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Chow Chow zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Chow Chow trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Chow Chow de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Chow Chows en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Chow Chow Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Chow Chow Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Chow Chow Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!