Home | Alles over de Chow Chow panda

Alles over de Chow Chow panda

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Chow Chow staat bekend om zijn bruine vacht die halflang is en steile haren heeft die alle kanten op staan. Hierdoor is het echt een knuffelbeer. Dit ras wordt dan ook niet alleen Chow Chow genoemd, maar ook berenhond of opgepoetste leeuwenhond.

Dankzij zijn bruine vacht lijkt hij namelijk net een beer, maar ook net een leeuw met allemaal wilde manen. Het zal je dan misschien ook wel verbazen dat het de laatste jaren een trend is geworden om een Chow Chow om te toveren tot een panda. Hoe dat precies gebeurt, lees je hier.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Chow Chow nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Chow Chow!

De Pandog

De Chow Chow Panda wordt ook wel de Pandog genoemd. Het is namelijk een hond die om is getoverd tot een panda en pandahonden waren in het begin de nieuwste trend in China, maar al snel werden er vraagtekens gezet bij dit fenomeen. De Chow Chow’s worden opgemaakt alsof ze panda’s zijn en vervolgens verkocht.

Volgens de verkopers hebben de dieren geen pijn wanneer ze op worden gemaakt. De honden worden ook net zo goed verzorgd, alleen is de prijs voor een Pandog wel wat hoger. Dat komt omdat er heel veel tijd en geld zit in het verzorgen van de Pandog.

De Pandog is dus geen speciaal hondenras die toevallig heel erg lijkt op een panda. Het is gewoon een Chow Chow, maar door middel van een speciale schildertechniek lijkt hij qua uiterlijk heel erg op de pandabeer.

Hoe ziet een Pandog eruit?

Nou, precies zoals het klinkt eigenlijk. De Chow Chow heeft zwarte pootjes, zwarte ronde ogen en zwarte oren. De rest van zijn lichaam is wit. Dat is dus precies hetzelfde patroon als de panda heeft. De panda en de Chow Chow hebben redelijk dezelfde vacht. Ze hebben namelijk allebei een halflange vacht waarbij de haren alle kanten op staan.

Het enige verschil is dan nog dat de Pandog natuurlijk wel nog wat kleiner is dan de panda. En het andere verschil is natuurlijk dat de Pandog een hond is en de panda een echte pandabeer.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Chow Chow wordt ook uitgebreid behandeld in Chow Chow Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hoe lang blijft de verf zitten?

Het is niet zo dat je de Chow Chow verft alsof het een panda is en dat de verf en dan weer af gaat wanneer hij een keer een goede wasbeurt heeft gehad of een wandeling in de regen heeft gemaakt. Nee, de verf die gebruikt wordt om de vacht van de Chow Chow op een panda te doen lijken, blijft wel wat langer zitten dan dat.

Gemiddeld blijft hij zo’n zes maanden zitten. Het schilderij op de vacht valt echter steeds minder op omdat de haren van de vacht natuurlijk ook blijven groeien. Als je dus een Chow Chow panda koopt, moet je nog een keertje terug gaan naar de speciaalzaak waar je hem hebt gekocht zodat je hem opnieuw kan laten schilderen.

Pijnloos

Er wordt echt beweerd dat de make-up die wordt gebruikt om de Chow Chow om te toveren in een panda niet schadelijk is voor de Chow Chow of voor zijn vacht. Het enige dat echt schade aanricht, is misschien dat je de echte schoonheid van dit ras niet meer goed kunt zien dankzij de schmink.

Bovendien kun je ook nog maar jezelf afvragen of de panda het überhaupt wel fijn vindt om geschilderd te worden en om ineens er heel anders uit te zien. Soms ziet de Pandog er echt uit alsof het een pandabeer is, maar soms kun je toch wel goed zien dat het een hond is en dan ziet het er vooral gewoon een beetje gek uit.

Controversieel

In het begin leek het even leuk, zo’n Chow Chow panda, maar al snel werd het een controversieel onderwerp in China. Het is hier gebruikelijk om vlees te eten, waaronder ook hondenvlees. De Chow Chow stond vroeger dan ook regelmatig op het menu. In het begin dachten ze nog even dat het kleine panda’s waren die getemd konden worden, maar dat is natuurlijk niet zo.

De Chow Chow panda ontstond een aantal jaar geleden en werd wereldwijd bekend via sociale netwerken zoals Facebook en Instagram. Er kwamen allerlei foto’s en video’s naar buiten met daarop kleine puppy’s en volwassen Chow Chow die eruit zagen als panda’s.

De waren over hun hele lichaam geverfd met zwarte en witte kleuren en om het nog wat realistische te maken, waren zelfs de twee vlekken rondom hun ogen zwart geschilderd omdat dat zo kenmerkend is voor de panda. Door zo’n transformatie te maken en zo te laten zien aan de wereld, is natuurlijk vragen om problemen.

Leer alles over jouw lieve Chow Chow

Wil je álles leren over jouw Chow Chow? Bekijk dan ook het Chow Chow Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond.

Klik hier om het boek te bekijken

Een Italiaans circus

Als eerste werd een Italiaans circus boos. Er was namelijk een circus genaamd El Circo Orfel dat moest worden gesloten omdat zij twee Chow Chow’s hadden die zich voordeden als echte panda’s. Deze twee honden waren een onderdeel van hun show en dat mocht niet.

De managers van het desbetreffende circus probeerden de mensen er te van overtuigen dat het dier een echte mix was tussen een Chow Chow hond en een echte pandabeer. Er werden vervolgens een aantal testen uitgevoerd waar dan uit bleek dat het toch wel echt gewoon honden waren. De vacht was echter zo goed geverfd dat ze er echt uitzagen als panda’s.

Klachten

Een groep mensen die bij een diersoorten vereniging hooren, dienden een klacht in waardoor het circus moest sluiten. De autoriteiten moesten zich ermee bemoeien en maakte een einde aan het probleem door de twee dieren te redden. De honden werden niet alleen gebruikt als onderdeel van de show, maar op het einde van de circus voorstelling mochten kinderen op de foto met deze neppe panda’s. De zogenaamde panda’s werden onderzocht door de autoriteiten en al snel bleek dat het gewoon Chow Chow’s waren.

Ze kwamen uit Hongarije en uit een analyse van de dierenarts bleek dat allebei de honden in perfecte staat waren. Het enige probleem dat ze hadden, was dat ze wat tranen in hun ogen hadden, maar deze konden ook te wijten zijn aan de flitsen van de camera’s die de mensen gebruikten om foto’s van ze te maken.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Chow Chow?

Bekijk dan het Chow Chow Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Chow Chow wilde weten in één compleet e-book!”

Chow Chow Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Chow Chow!

  • Wil je een Chow Chow kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Chow Chow zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Chow Chow trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Chow Chow de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Chow Chows en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Chow Chow Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Chow Chow Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Chow Chow Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!